גישור בקהילה

גישור בקהילה

בכל קהילה נוצרים מעת לעת סכסוכים בנושאים פנימיים שונים. מטרתו של הליך גישור בקהילה הוא לגשר בין הפערים וחילוקי הדעות בין הגורמים שונים על נושאים הקשורים לקהילה לדוגמא : בין תושבי העיר לוועד תושבי השכונה, שכנות, מחלוקות על רקע תרבותי  בין קבוצות , וועד מקומי למועצה ועוד.

הגישור במערכות יחסים מתמשכות כמו בקהילה מאופיינות בתלות הדדית וחלק ממטרות הגישור הוא לצמצם את הנזקים שעלולים להיווצר ושימור מערכות היחסים ויחסי שכנות טובים  גם בעתיד

סכסוכים קהילתיים

במגמה ליצור גישור ויישוב מחלוקות בין דיירי בניין משותף, מתבצע הליך גישור. אם לדוגמה קיימת ביניהם מחלוקת על נושא מהותי כמו שיפוץ הבניין, מביע כל אחד מהדיירים את אשר על ליבו, מה מפריע לו בהתנהלות, איך הוא מעוניין שהדברים ייראו ומהן הדרכים שיש לדעתו לנקוט כדי להגיע לנקודה זו.

כשיושבים סביב שולחן אחד ומדברים בנינוחות, בשקיפות ומנהלים את התהליך באופן רציונלי. במקרים רבים מסתבר כי המרחק בין החשיבה של אדם זה לאחר אינה כה רחוקה וגם אם החשיבה היא הפוכה אפשר להסביר, לשכנע וליצור שבילי ביניים המקובלים על כולם כדי להגיע להסכמות.

גישור סכסוכים יכלו להיפתר בפגישה אחת או בכמה פגישות. תלוי במהות המחלוקת וביכולת של הצדדים לעבור תהליך. המגשרת לומדת את המידע מכל אחד מהנוכחים, לאחר שכולם שיתפו איך הם רואים את המחלוקת, המגשרת עוזרת לצדדים להגיע להסדר שיהיה מקובל על כולם.

זקוקים לייעוץ? צרו קשר!

תפריט נגישות